Trusted Press Release Distribution   Plans | Login    

Briefing Search
Keyword:
Category:

       

    
Author Details
Travelgenio
blog.travelgenio.nl
Mariano Pelizzari
press@travelgenio.com
c / Albasanz 15, Building A, 2nd Left
Madrid, 28037

Bookmark and Share
Passagiers zorgen dat low cost maatschappijen opstijgen volgens Travelgenio
Voorafgaand aan de presentatie van de jaarcijfers voor het jaar 2012, geeft het online reisbureau Travelgenio ook haar kijk op de huidige.........

BriefingWire.com, 2/25/2014 - Voorafgaand aan de presentatie van de jaarcijfers voor het jaar 2012, geeft het online reisbureau Travelgenio ook haar kijk op de huidige industrie en op de luchtvaartmaatschappijen. De vooruitzichten voor luchtvaartmaatschappijen zijn veel veranderd sinds de crisis en dat heeft ook hun resultaten beïnvloed.

Volgens Mariano Pelizzari, CEO en mede-oprichter van Travelgenio, "het is bijzonder hoe de uiteindelijke positionering van goedkope luchtvaartmaatschappijen in korte en middellange afstanden is geconsolideerd of zelfs versterkt ten opzichte van grote maatschappijen. We zien dit heel duidelijk als we kijken Travelgenio's reserveringen".

Met de val van Spanair en Maley in 2012, Air France - KLM of Aerolíneas Argentinas met negatieve cijfers of zelfs Iberia met zijn ERE, lijkt het erop dat grote bedrijven niet op hun best zijn.

Het is waar dat in deze jaren alles wordt geleid tot fusies en de vorming van sterke partnerschappen binnen het kader van de wereldwijde maatschappijen zoals One World, Star Alliance en Skyteam (American Airlines met US Airways, Iberia met British Airways, Air France met KLM, Lufthansa met Austrian Airlines of LAN met TAM zijn duidelijke voorbeelden). Op deze manier kunnen ze hun kosten verminderen en hebben zo de mogelijkheid meer low cost bestemmingen onder hetzelfde merk te kunnen aanbieden.

Echter, in tegenstelling tot deze traditionele bedrijven, hebben de low cost maatschappijen zicht in hun markt vastgezet. Zozeer zelfs dat, in het afgelopen jaar, in plaats van mee te gaan met de grote luchtvaartmaatschappijen in hun verliezen, de Europese low cost maatschappijen zijn gegroeid met ongeveer 7%.

Iets soortgelijks gebeurt met online reisbureaus. In de jaarresultaten van Travelgenio wordt duidelijk de tendens van consolidatie en groei aangetoond. Tegen een bruto-omzet van 90mm in 2012, verwacht het online reisbureau dit jaar een bruto facturering resultaat van 150MM te bereiken.

De groei wordt gedemonstreerd in de jaarlijkse resultaten met gegevens zoals het personeelsbestand. Alleen in banen, is Travelgenio meer dan 111,11 % gegroeid, een duidelijk signaal dat de uitbreiding van het business model wordt uitgevoerd.

Opvallend was het aantal reserves, die zijn verdubbeld in slechts een jaar, zoals blijkt uit de gepubliceerde resultaten van de onderneming.

Tot slot, in 2012 was Travelgenio gevestigd in drie landen (Spanje, Verenigd Koninkrijk en Frankrijk), maar op dit moment zijn er twee toegevoegd aan haar portfolio: Duitsland en Portugal. De verwachting voor 2013 is om ook naar Italië en Nederland te komen.

OVER Travelgenio

Travelgenio is een online reisbureau, opgericht in 2010 in Spanje door Mariano Pelizzari. Met de aanwezigheid in de belangrijkste Europese landen, is dit bedrijf gespecialiseerd in vluchten, hotels en huur auto's. Eigenlijk is Travelgenio in haar internationale expansie proces op zoek naar consolidatie in Europa en ook in Latijns-Amerika. Een van de huidige doelstellingen dit jaar is om de uitbreiding van de portefeuille te voltooien om aan de werkelijke behoeften van de klant en de reizigers te voldoen.

 
 
FAQs | Contact Us | Terms & Conditions | Privacy Policy
© 2022 Proserve Technology, Inc.